Forum Power of Metal
+ mocna strona metalu +
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Eatlista
Idź do strony 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Power of Metal Strona Główna -> Hyde Park
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Oenologist



Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 5136
Przeczytał: 37 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 13:12, 21 Cze 2008    Temat postu: Eatlista

Dziś, na romantyczną kolację we dwoje (+ mój ojciec, który niestety nie wyjechał z domu na ten czas Wink ) mamy:

- Wołowina, marynowana od doby w PATERNITA Rioja Monte Haro 2003
- Szaszłyki z kurczakiem, cukinią, papryką i cebulą
- Szaszłyki z krewetek królewskich (marynowanych przez dobę)
- Karkówka (dla ojca Wink )
- Sałatka grecka z fetą i anchois

A do picia:

- CHATEAU BEL AIR L"ORME 2005
- TRIVENTO RESERVE Syrah 2005
- CHATEAU LA MOTHE Medoc 2003

Jako żywo - nie mogę się doczekać wieczoru.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
benek



Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 3943
Przeczytał: 41 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 13:16, 21 Cze 2008    Temat postu:

u mnie papryka "nafaszerowana" czymś tam tj jakimś mielonym z ryżem. trochę za ostre ale nie grymasze...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Oenologist



Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 5136
Przeczytał: 37 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 13:19, 21 Cze 2008    Temat postu:

benek napisał:
u mnie papryka "nafaszerowana" czymś tam tj jakimś mielonym z ryżem. trochę za ostre ale nie grymasze...


O! Ja z kolei wszystko ostre uwielbiam Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
benek



Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 3943
Przeczytał: 41 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 13:23, 21 Cze 2008    Temat postu:

Oenologist napisał:
benek napisał:
u mnie papryka "nafaszerowana" czymś tam tj jakimś mielonym z ryżem. trochę za ostre ale nie grymasze...


O! Ja z kolei wszystko ostre uwielbiam Wink


ja też lubie ale mi konował zabrania pochłaniania ostrych przedmiotów, żyletek, gwoździ i innych takich.
a poważnie to coś mam z wątrobą i nie za bardzo mi wolno jeść pikantne potrawy......później muszę swoje odchorować.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
piciu6
Moderator


Dołączył: 20 Cze 2008
Posty: 16058
Przeczytał: 42 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ostrowiec przede wszystkim

PostWysłany: Sob 13:48, 21 Cze 2008    Temat postu:

barbarzyńsko - wsiowe Laughing gryllowanie mięcha und kiełbachy , mocno podlane :toast: miesznką noteckiego ciemnego i jasnego , wsparte dźwiękami Rose Tattoo .Po uleźeniu się skonsumowanego , juź w porze meczowej zimny bufet podparty zmroźoną źubrówką saute . :peace:
Powrót do góry
Zobacz profil autora
benek



Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 3943
Przeczytał: 41 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 13:51, 21 Cze 2008    Temat postu:

to jest to ok
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Oenologist



Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 5136
Przeczytał: 37 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 20:40, 21 Cze 2008    Temat postu:

Jeśli chodzi o napitki, to skończyło się na:

TRIVENTO Reserva Syrah 2005
CHATEAU VALTICE Rulandskie Modre 1999

Idealnie się zgrały z jadłem. A teraz na dobranoc raczę się zimnym Staropramenem 9'


Ostatnio zmieniony przez Oenologist dnia Nie 9:50, 22 Cze 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
K0stek



Dołączył: 20 Cze 2008
Posty: 2759
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Toruń

PostWysłany: Sob 23:35, 21 Cze 2008    Temat postu:

Oenologist napisał:
benek napisał:
u mnie papryka "nafaszerowana" czymś tam tj jakimś mielonym z ryżem. trochę za ostre ale nie grymasze...


O! Ja z kolei wszystko ostre uwielbiam Wink


He he, mnie już denerwuje, że praktycznie wszystkie sosy "pikantne" w kebabowniach, naleśnikowniach czy pizzeriach w moim mieście są takie tylko z nazwy Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Oenologist



Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 5136
Przeczytał: 37 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Nie 9:27, 22 Cze 2008    Temat postu:

K0stek napisał:
Oenologist napisał:
benek napisał:
u mnie papryka "nafaszerowana" czymś tam tj jakimś mielonym z ryżem. trochę za ostre ale nie grymasze...


O! Ja z kolei wszystko ostre uwielbiam Wink


He he, mnie już denerwuje, że praktycznie wszystkie sosy "pikantne" w kebabowniach, naleśnikowniach czy pizzeriach w moim mieście są takie tylko z nazwy Wink


Heheehehhehe. Wiem coś o tym Wink
Aczkolwiiek sztuką jest zrobić coś ostrego DOBRZE. Bo przecież nie chodzi o to, żeby wykręciło ryja i zagłuszyło cały smak. Chodzi o BALANS! (jak z winem Wink )
Powrót do góry
Zobacz profil autora
progmetall



Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 12797
Przeczytał: 33 tematy

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Nie 14:39, 22 Cze 2008    Temat postu:

benek napisał:
u mnie papryka "nafaszerowana" czymś tam tj jakimś mielonym z ryżem. trochę za ostre ale nie grymasze...

Też ostatnio kobita to zrobiła , ale nie było ostre.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
progmetall



Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 12797
Przeczytał: 33 tematy

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 15:51, 28 Cze 2008    Temat postu:

Spaghetti właśnie robię Wink
Świeże pomidory , świeża cebula ,świeże oregano , bazylia......
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Oenologist



Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 5136
Przeczytał: 37 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 16:06, 28 Cze 2008    Temat postu:

progmetal napisał:
Spaghetti właśnie robię Wink
Świeże pomidory , świeża cebula ,świeże oregano , bazylia......


Nie robię nigdy inaczej. Najlepszy sposób na dobry, świeży sos.

Na dziś się karczek kisi w przyprawach, do tego sałata...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Oenologist



Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 5136
Przeczytał: 37 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Śro 23:00, 02 Lip 2008    Temat postu:

Czy ktoś tutaj interesuje się serami?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
progmetall



Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 12797
Przeczytał: 33 tematy

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Nie 21:13, 03 Sie 2008    Temat postu:

Właśnie ostatnio zastanawialiśmy się jaki ser do wina .Skończyło się na oliwkach .
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Oenologist



Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 5136
Przeczytał: 37 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Nie 21:18, 03 Sie 2008    Temat postu:

progmetal napisał:
Właśnie ostatnio zastanawialiśmy się jaki ser do wina .Skończyło się na oliwkach .


Zależy jakie wino.

Ja ostatnio zrobiłem rewelacyjne spaghetti z oliwkaimi, kaparami i anchois. Dzień później niezgorszą chińszczyznę.

A wczoraj jedliśmy serca drobiowe, marynowane w piwie i przyprawach, z grilla Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Power of Metal Strona Główna -> Hyde Park Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Następny
Strona 1 z 12

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin