Forum Power of Metal
+ mocna strona metalu +
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Nasty Savage

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Power of Metal Strona Główna -> Zespoły
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
progmetall



Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 9222
Przeczytał: 88 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 4:55, 22 Lis 2016    Temat postu: Nasty Savage



Jak widać na obrazku nawet pani w biurze ma płytę Nasty Savage, a u nas nie ma nawet tematu o nich.Po latach przerwy w tym roku powrócili do gry i to jest dobry moment, by sobie o nich przypomnieć.
Jeśli komuś nic nie mówią takie hasła jak:thrash metal,Floryda,wrestling,telewizory,krew na scenie,skóra i ćwieki,Ronnie Nasty,to nie zna Nasty Savage.Pierwsza płyta Nasty Savage 1985 rok,charakterystyczne gitary i głos Nasty Ronnie.Już w otwierającym płytę "No Sympathy" słychać oryginalną jazdę gitarową i jadącą jak maszyna sekcję rytmiczną.Na drugiej Indulgence 1987 Amerykanie poszli do przodu,kompozycje są bardziej dojrzałe i rozbudowane,głos Ronniego na różnych rejestrach co znakomicie słychać na słuchawkach.Perkusja nie jest już tylko maszyną,która ciągnie zespół,ale instrumentem pracujacym niesamowicie intensywnie.Do tego świetne solówki Davida Austina i Bena Meyera.Całości dopełnia surrealistyczna okładka.Rok później wychodzi EP-ka
Abstract Reality - to juz jest techniczne granie,jeszcze nie takie jak na następnej płycie,ale gitarowe sola i w ogóle praca gitar jest znakomita.W tym czasie Nasty Savage byli w Polsce na festiwalu Metal Battle'88,pamietam jaki szok wywołał Ronnie ubrany jak zapaśnik z USA skaczący z podestu na scenę(bynajmniej nie na nogi) z zakrwawioną twarzą.Pełno dymu,rozbijanie telewizorów (wtedy nie było LCD) i świetna muzyka.
Penetration Point 1989 - to już techniczny thrash,no ale wtedy scena thrashowa się sypała i zespół też się rozpadł w 1990 roku.Wrócili w 2004 po 14 latach płytą Psycho Psych 2004,którą kupiłem w ciemno z miejsca.Początkowo byłem trochę rozczarowany,nie było już tej magii,inne brzmienie,ale później się przekonałem,to dobry album i warty poznania jak i cała twórczość Nasty Savage.Od tego roku znowu grają razem w trochę zmienionym składzie.Tylko czekać na nowy album.Kto lubi ciekawy thrash metal,a nie zwykłą nawalankę polecam Nasty Savage z pełną odpowiedzialnością.

https://www.youtube.com/watch?v=zg3EvtJAqn0
https://www.youtube.com/watch?v=QzS8thJly9Q
https://www.youtube.com/watch?v=uivXNyZI0aI
https://www.youtube.com/watch?v=PM8OHutIY0Y

Dyskografia :

Nasty Savage - 1985
Indulgence - 1987
Abstract Reality EP - 1988
Penetration Point - 1989
Psycho Psycho - 2004


Obecny skład :

Nasty Ronnie - wokal
David Austin - gitary
Fred Dregischan - bas
Greg Gall - perka (nowy)
Demian Gordon - git.(nowy)


Ostatnio zmieniony przez progmetall dnia Wto 9:34, 22 Lis 2016, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Last Axeman
Moderator


Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 12857
Przeczytał: 71 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: Wto 10:05, 22 Lis 2016    Temat postu:

"Penetration Point" prężny. Lata nie słuchałem, ale kiedy ostatni raz leciał, to skutecznie umilał mi czas. Debiut z kolei niespecjalnie mi spasował. To jeszcze nie był czysty thrash, ale na pewno nie dlatego miałem z nim problem. Powrotny "Psycho Psycho" natomiast bardzo fajnie im wyszedł - zarówno te szybsze strzały, jak i te walcujące, bardziej klimatyczne.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
progmetall



Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 9222
Przeczytał: 88 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 10:21, 22 Lis 2016    Temat postu:

Ja akurat najbardziej lubię "Abstract Reality" i "Indulgence",jedynkę też i tu masz racje to inny klimat,ale kawałki są zajebiste,mają 30 lat i na koncertach brzmią kapitalnie.19 listopada zagrali pierwszy koncert po reaktywacji.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
piciu6
Moderator


Dołączył: 20 Cze 2008
Posty: 13386
Przeczytał: 69 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ostrowiec przede wszystkim

PostWysłany: Wto 10:23, 22 Lis 2016    Temat postu:

ostatni raz słuchałem za czasów Rock Areny, czyli plejstocen socjalistyczny Cool
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Last Axeman
Moderator


Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 12857
Przeczytał: 71 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: Wto 10:42, 22 Lis 2016    Temat postu:

progmetall napisał:
Ja akurat najbardziej lubię "Abstract Reality" i "Indulgence"


Zapomniałem dodać, że tych dwóch nie słyszałem. Dobrze, że przypomniałeś o tym zespole, bo dawno nie wracałem do Nasty Savage.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
progmetall



Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 9222
Przeczytał: 88 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 9:48, 24 Lis 2016    Temat postu:

Graki 19 -go na Florydzie, podobno niezły set,były telewizory rozwalane,krew...
Przed nimi grał odrodzony Nocturnus, który teraz zwie się Nocturnus AD i jest to kapela Browninga.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pan_Heathen



Dołączył: 20 Cze 2008
Posty: 8886
Przeczytał: 31 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 10:02, 24 Lis 2016    Temat postu:

Kompletnie nie trawię.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Last Axeman
Moderator


Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 12857
Przeczytał: 71 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: Czw 14:04, 24 Lis 2016    Temat postu:

progmetall napisał:
Przed nimi grał odrodzony Nocturnus, który teraz zwie się Nocturnus AD i jest to kapela Browninga.


No fajnie. Ciekawe czy coś spłodzą.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sebastian



Dołączył: 09 Paź 2012
Posty: 437
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 9:46, 26 Lis 2016    Temat postu:

mimo, że ich muzyka i "imidż" zawierał wszystkie elementy, którymi się jarałem jako gówniarz, kiedy ich poznawałem, to niespecjalnie często do nich wracam. właściwie w ogóle. pod wpływem tematu powtórzyłem sobie "indulgence"/"abstract reality" i nadal jest to niezła młócka, ale skoro nie wzięło mnie, kiedy się jarałem chamskim thrash metalem, to tym bardziej nie zainteresowało mnie to teraz.

Ostatnio zmieniony przez sebastian dnia Sob 9:53, 26 Lis 2016, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Power of Metal Strona Główna -> Zespoły Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin