Forum Power of Metal
+ mocna strona metalu +
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Ron Jarzombek

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Power of Metal Strona Główna -> Zespoły
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
progmetall



Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 9222
Przeczytał: 88 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 3:07, 22 Paź 2016    Temat postu: Ron Jarzombek



Ron Jarzombek znany jest głównie z Watchtower, ale to nie jedyny zespół w jakim grał.Nagrał sporo solowych płyt oraz różnego rodzaju projektów.To jeden z najoryginalniejszych gitarzystów na naszej planecie.Technicznie mistrzowski, potrafi zagrać wszystko i przejść w jednym utworze w tak wiele nastrojów - od wesołego po szalone,smutne,pompatyczne,jednym słowem - tylko on tak gra, jest jedyny w swoim rodzaju.Zaczynał w power metalowym S.A.Slayer z którym nagrał jedna płytę "Go For The Throat" 1988 r.
Muzyka nie miała nic wspólnego ze Slayerem z L.A., S.A. to od San Antonio w Teksasie z którego pochodzili.Ron również jest Teksańczykiem.

Dyskografia :

(1988) S.A.Slayer - Go For The Throat
(1989) WatchTower - Control And Resistance
(1997) Spastic Ink - Ink Complete
(1998) Ron Jarzombek (solo) - PHHHP!
(1998) Gordian Knot - Gordian Knot - gościnnie
(2002) Ron Jarzombek (solo) - Solitarily Speaking Of Theoretical Confinement
(2004) Spastic Ink - Ink Compatible




(2007) Blotted Science - The Machinations of Dementia
(2009) Ron Jarzombek (solo) - PHHHP! Plus
(2011) Blotted Science - The Animation of Entomology
(2016) Watchtower - Concepts Of Math:Book One

Jak widać spora kolekcja,pogrubione - najciekawsze.Nie jest to muzyka (zarówno Watchtower jak i inne projekty dla każdego.Z solowych płyt najlepsza (moja ulubiona) to "Solitary Speaking..." z 2002 roku.Tam jest dosłownie wszystko, do tego podane w sposób mistrzowski.
Blotted Science to też bardzo udany projekt w którym grali Alex Webster (Cannibal Corpse) i Charlie Zelezny znany z Behold The Arctopus.
W Spastic Ink Ron zagrał wraz ze swoim bratem Bobby Jarzombkiem(Fates Warning) i Pete Perezem (ex Riot, Leatherwolf, Syrus)

Trochę muzyki :



https://www.youtube.com/watch?v=SWLEQDrmcpI
https://www.youtube.com/watch?v=b03pLneReTI
https://www.youtube.com/watch?v=rUmLutZt18M
https://www.youtube.com/watch?v=8n0L6H8xFaM
https://www.youtube.com/watch?v=5zo77bDKis8
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Sebol



Dołączył: 20 Cze 2008
Posty: 2620
Przeczytał: 82 tematy

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 14:13, 22 Paź 2016    Temat postu:

Blotted Science do dzisiaj czczę. Nowy Watchtower to także ścisła czołówka tego roku u mnie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
piciu6
Moderator


Dołączył: 20 Cze 2008
Posty: 13386
Przeczytał: 69 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ostrowiec przede wszystkim

PostWysłany: Sob 15:12, 22 Paź 2016    Temat postu:

z wszystkich łamańców tej bezdusznej muzy wszedł mi najbardziej Gordian jak pamiętam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
progmetall



Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 9222
Przeczytał: 88 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Nie 9:00, 23 Paź 2016    Temat postu:

tam zaraz bezduszna ...

https://www.youtube.com/watch?v=RztR4E12dGU
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Power of Metal Strona Główna -> Zespoły Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin