Forum Power of Metal
+ mocna strona metalu +
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Eatlista
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Power of Metal Strona Główna -> Hyde Park
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
firesoul
Administrator


Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 7611
Przeczytał: 36 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Albuquerque

PostWysłany: Pią 0:49, 28 Lis 2008    Temat postu:

Jasne, jeszcze do kompletu pies i kot Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora
piciu6
Moderator


Dołączył: 20 Cze 2008
Posty: 16058
Przeczytał: 42 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ostrowiec przede wszystkim

PostWysłany: Pią 1:31, 28 Lis 2008    Temat postu:

Olej napisał:
krowa,swinia,kurczak>>>>>>>>owca green


świnina uber alles Rolling Eyes green
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Oenologist



Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 5136
Przeczytał: 37 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 10:35, 28 Lis 2008    Temat postu:

Krowa rządzi. Walijska.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ivanhoe



Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 2538
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Sprzed monitora

PostWysłany: Pią 13:25, 28 Lis 2008    Temat postu:

piciu6 napisał:
Olej napisał:
krowa,swinia,kurczak>>>>>>>>owca green


świnina uber alles Rolling Eyes green


nie inaczej ok
Powrót do góry
Zobacz profil autora
DaNail



Dołączył: 04 Lip 2008
Posty: 1645
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Watykan, kurwa!

PostWysłany: Pią 15:40, 28 Lis 2008    Temat postu:

U mnie dziś będzie Spaghetti ze słoika z wkrojoną dużą ilością kiełbasy wiejskiej (od wukja) - w końcu piątek Wink całość okraszona 4-ma Żubrami - w sam raz na Skoki Narciarskie Cool
Powrót do góry
Zobacz profil autora
piciu6
Moderator


Dołączył: 20 Cze 2008
Posty: 16058
Przeczytał: 42 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ostrowiec przede wszystkim

PostWysłany: Pią 15:47, 28 Lis 2008    Temat postu:

DaNail napisał:
U mnie dziś będzie Spaghetti ze słoika z wkrojoną dużą ilością kiełbasy wiejskiej (od wukja) - w końcu piątek Wink całość okraszona 4-ma Żubrami - w sam raz na Skoki Narciarskie Cool


a na którym piętrze mieszkasz green ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
DaNail



Dołączył: 04 Lip 2008
Posty: 1645
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Watykan, kurwa!

PostWysłany: Pią 15:54, 28 Lis 2008    Temat postu:

piciu6 napisał:
DaNail napisał:
U mnie dziś będzie Spaghetti ze słoika z wkrojoną dużą ilością kiełbasy wiejskiej (od wukja) - w końcu piątek Wink całość okraszona 4-ma Żubrami - w sam raz na Skoki Narciarskie Cool


a na którym piętrze mieszkasz green ?


4-tym ok
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Greebo



Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 5189
Przeczytał: 8 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Harrrr!

PostWysłany: Czw 20:35, 11 Gru 2008    Temat postu:

Krojona czekolada z Mediolanu.

Czuć różnicę Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Katar



Dołączył: 20 Paź 2008
Posty: 314
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Polska

PostWysłany: Pią 2:32, 12 Gru 2008    Temat postu:

Cote du Rhone pod avocado z limburgiem polane jogurtem naturalnym - sporo pieprzu i soli ...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
DaNail



Dołączył: 04 Lip 2008
Posty: 1645
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Watykan, kurwa!

PostWysłany: Pią 7:13, 12 Gru 2008    Temat postu:

Greebo666 napisał:
Krojona czekolada z Mediolanu.

Czuć różnicę Very Happy


Z Mediolanu to przecież tak jakby z Pewexu! green
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Katar



Dołączył: 20 Paź 2008
Posty: 314
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Polska

PostWysłany: Sob 1:17, 13 Gru 2008    Temat postu:

Ca' Ronesca DOC COLLIO Pinot Nero 2005... i do tego tarta po polsku:

składniki:
- pyra w mundurku gotowana
- do miski wbijam, mieszam : 1/2 cebuli pokrojonej, 1/ 3 papryki czerwonej, 1/ 3 marchwi na grubej tarce, pomidor pokrojony lub łużka czubata koncentratu pomidorowego ( ewent. 1/ 2 puszki pelatti ), 3 jaja, 2 łyżki mleka lub 1 śmietany, 2 łyzki mąki, sól, pieprz, ulubione zioła, łyżka ostrej pasty z papryki lub łyżeczka chili lub kilka kropli tabasko lub sporo pieprzu ...
- ser 150 gr starty
- z klasycznej kostki drożdży udźgnąć 1/ 8 ... i rozmemełać z łyżką cukru, podlać ciepłą wodą i ustawić na 20 minu do "zakwitu" rozczynu ...

jak ?:
- na patelnię teflonową wyłożyć pokrojonego w plastry ziemniaka - to taki spód; patalenia nasmarowana oliwą, ewent. olejem
- wylej masę z miski wczesniej zmieszana z rozczynem drożdży
- posyp serem
- nie zapomnij o ziołach, posyp - takie jakie lubisz !!!!
- smażyć na małym ogniu przez 20 - 30 minut
- wczesniej rozgrzać piekarnik do 200 C
- wstawic do nagrzanego piekarnika z funkcją pieczeniem od góry na 15 minut ... lub na termoobieg na 5 minut
- potem zostwa do ochłoniecia ... 5 - 10 minut ...

wpierdzielaj popijając winem .... i z przyjemnością Smile))))))

SMAKA !!!!!!!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Oenologist



Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 5136
Przeczytał: 37 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 16:18, 26 Gru 2008    Temat postu:

Conchiglie z ricottą i łososiem

Jak generalnie jestem przeciwnikiem makaronu bez sosu na bazie pomidorów, to muszę przyznać, że nieźle to wyszło. Aczkolwiek chyba trochę za tłuste, bo zapycha strasznie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
DaNail



Dołączył: 04 Lip 2008
Posty: 1645
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Watykan, kurwa!

PostWysłany: Wto 14:05, 06 Sty 2009    Temat postu:

Zjadłem cały garnek galaretki wiśniowej i stwierdzam że jest jadalna.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Oenologist



Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 5136
Przeczytał: 37 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 14:07, 06 Sty 2009    Temat postu:

Kontynuując wątek z innego tematu:

Władca Much napisał:
Napisałem 'większości' ...chodzi mi o te wszystkie śmieci, które mają za cel zapchać mi żołądek, bym nie dał rady zjeść trzech schaboszczaków.


Nie wiem jak traktujesz surówki i inne dodatki, ale to są...no właśnie...dodatki. Służą temu, żeby poszerzyć spektrum smakowe dania. Chyba widzę problem - ja mówię o wahlarzu smaków i aromatów, a Ty o wpierdzieleniu jak największej ilości kotletów Wink


Władca Much napisał:
Zup ogólnie nie toleruję i nie lubię Wink


Co jakiś czas robię zupy jako jedno danie. Coś, co nazywam zupą sycylijską (podejrzana w pewnej pizzerii) - czyli na bazie warzyw, zabarwiona pomidorami, przesiąknięta aromatem podwędzanych kabanosów.

Druga - chilli - z mięsem mielonym. Bajka!

Oczywiście do tego dochodzi cała masa różnorakich tradycyjnych zup, jedne lepsze, drugie gorsze - każdy ma tam jakieś typy.


Władca Much napisał:
Rozumiem poruszenie, bo sam lubię jakąś sałatkę dobrą oszamać, albo zjeść dobrą pizze/zapiekankę z pomidorami


No to złe te warzywa w końcu, czy nie? Wink

Władca Much napisał:
...i jeszcze grzyby - brrrr... uznaję tylko marynowane (borowiki, maślaki, kozaki, podgrzybki, opieńki) i w pierogach/uszkach (kominki) ewentualnie zupa grzybowa (nie wiem na jakich grzybach się robi) ...sosów i innych takich nie znoszę Razz


Grzyby...To jest ciekawy temat. Smażona kania (sowa) nigdy mi nie podchodziła. Grzyby marynowane OK, ale jako dodatek, samych za bardzo nie lubię. Jako farsz do uszek - oczywiście.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Greebo



Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 5189
Przeczytał: 8 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Harrrr!

PostWysłany: Wto 14:09, 06 Sty 2009    Temat postu:

I teraz zobacz - nie znosi zup, nie znosi grzybów, ale grzybowa może być Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Power of Metal Strona Główna -> Hyde Park Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Następny
Strona 6 z 12

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin